με παρακολουθούν.....

Ms imagine cup 2009

MIC2009

ΜΥΑΛΟ vs ΚΑΡΔΙΑ

"Είμαι πραγματικά ευτυχισμένος που κάτι μπορεί να με κάνει τόσο λυπημένο είναι σαν να με κάνει να νιώθω ζωντανός, με κάνει να νιώθω άνθρωπος. Ο μόνος τρόπος που θα μπορούσε να με κάνει τόσο λυπημένο τώρα είναι αν ένιωσα κάτι πραγματικά καλό πριν...."

Αν μπορούσαμε να κάνουμε κτήμα μας στη ζωή μας και στην καρδιά μας αυτή την φράση σίγουρα θα ήμασταν πολύ πιο ευχαριστημένοι από αυτά που ζήσαμε, πολύ πιο ζωντανοί για αυτά που ζούμε και πολύ πιο αισιόδοξοι για αυτά που θα ζήσουμε... Όμως γιατί είναι τόσο δύσκολο για τους ανθρώπους να το εφαρμόσουν στην πράξη; Η απάντηση είναι απλή και σε μία λέξη περιγράφετε ως ΛΟΓΙΚΗ.... Ο ισχυρισμός όπως διατυπώνετε στην αρχή είναι απόλυτα λογικός και προφανέστατα σωστός αλλά ο πόνος και η χαρά είναι συναισθήματα και ΚΥΡΙΕΥΟΥΝ τον καθένα μας αναγκάζοντας μας να βάλουμε στην άκρη την λογική μας... Έχετε δει πανηγυρισμούς ή κηδείες με λογικές αντιδράσεις;; Όχι, γιατί όταν η καρδιά πρωταγωνιστεί το μυαλό είναι απλά κομπάρσος....
Το θέμα λοιπόν είναι τι ρόλο θα δώσουμε στους κομπάρσους;
Αν μας πάρουν τον αέρα τότε πραγματικά θα απαλλαγούμε από την στεναχώρια αλλά θα περιμένουμε μόνιμα μια χαρά και τελικά τίποτα δεν θα μας κάνει πραγματικά χαρούμενους αφού πάντα η ΛΟΓΙΚΗ θα μας λέει ότι γινόταν και καλύτερα!!! Από την άλλη πλευρά αν δεν τους αφήσουμε καθόλου συμμετοχή το πιο πιθανόν είναι να μείνουμε κολλημένοι σε μία κατάσταση η οποία με τον καιρό απλά θα μας φθείρει ακριβώς όπως γίνετε με ορισμένα είδη ζωών τα οποία φτάνουν στο σημείο να πεθάνουν από στεναχώρια επειδή έπαθε κάτι ο σύντροφος τους!!! Η τρίτη επιλογή είναι να αφήνουμε στην ζωή μας τα συναισθήματα μας να γεμίζουν την ψυχή μας χωρίς να τα περιορίζουμε στο παρών και χωρίς να γκρεμίζουμε το μέλλον βάζοντας όμως την λογική μας να θέσει τα όρια... Για παράδειγμα μία άδεια άνευ αποδοχών για 15 μέρες όταν θα είναι κάποιος πραγματικά πληγωμένος έτσι ώστε να γυρίσει ανανεωμένος είναι ωφέλιμη αλλά η παραίτηση του ή η πτώση της απόδοσης σε επίπεδο που θα επιφέρει την απόλυση του είναι πρόβλημα!!! Επειδή λοιπόν στην ουσία καλά όλα αυτά αλλά είναι ασκήσεις επί χάρτου η αλήθεια είναι απλή όταν το ΜΥΑΛΟ και η ΚΑΡΔΙΑ διαφωνούν ο αγώνας είναι πάντα στην κατηγορία NO BET αφού ο νικητής κρίνετε από τις λεπτομέρειες!