με παρακολουθούν.....

Ms imagine cup 2009

MIC2009

Hey teacher....!

Το 1979 οι Pink Floyd κυκλοφορούσαν την νέα τους δουλειά με τίτλο The Wall. Ένα δίσκο αρκετά περίεργο στον οποίο με τα τραγούδια τους τοποθετούσαν σιγά σιγά τούβλα στον τοίχο τους. Ετσι σε εκείνο το album τα τραγούδια 4, 6 και 14 ήταν αντίστοιχα τα τρία μέρη του Another Brick in the Wall... Την μεγαλύτερη λοιπόν επιτυχία σημείωσε το δεύτερο "τούβλο" με το γνωστό σε ΟΛΟΥΣ μας

Hey! Teachers! Leave them kids alone! 

Γιατί δασκάλους μίλαγε άραγε εκείνο το τραγούδι και έμεινε στην ιστορία; Μίλαγε για εκείνους τους δασκάλους που στο όνομα της εξουσίας και εκμεταλευόμενοι τον σεβασμό της κοινωνίας απέναντι σε αυτούς που ήταν απο τους λίγους τότε μορφωμένους καταπίεζαν τα παιδιά με πολύ άσχημο τρόπο!!! Σήμερα 29 χρόνια μετά οι δάσκαλοι οχι μόνο δεν προσπαθούν να επιβληθούν στις τάξεις αλλά πολλές φορές κάνουν και πράξη την επανάσταση που ζήταγαν οι Pink Floyd αφήνοντας τα ΠΑΙΔΙΑ τελείως μόνα τους!!! Αποτέλεσμα της όλης κατάστασης είναι η πλήρης απαξίωσης ενώς επαγγέλματος που ο Αριστοτέλης έλεγε οτι μας χαρίζει το ΕΥ ΖΕΙΝ..... Οι μαθητές σε "συνεργασία" τις παραπάνω φορές με τους γονείς κατηγορούν εώς και βρίζουν τους δασκάλους χωρίς ενδοιασμούς ξεχνόντας οτι είναι μέρος του προβλήματος και οτι με αυτόν τον τρόπο το επιδυνώνουν. Γιατι λοιπόν ένα παιδί 14 χρονών να παρακολουθεί μάθημα απο κάποιον δάσκαλο αν ο πατέρας του το προηγούμενο βράδυ συμφωνούσε μαζι του ότι είναι άθλιος δάσκαλος και τον έβριζε; Ενώ απο την άλλη πλευρά οι δάσκαλοι όσο βλέπουν αυτη την έλειψη σεβασμού προς τα πρώσωπα τους και την δουλειά που προσφέρουν γίνοντε όλο και χειρότεροι!!! Και τελικά τα σχολεία μας απαξιώνοντε όλο και παραπάνω μέχρι να κλέισουν οριστικά....!

Υ.Γ: Στην Ελλάδα έχουμε μια παροιμία που λεεί "Δάσκαλος που δίδασκε και λόγω δεν εκράτει ". Αφού λοιπόν έγραψα για δασκάλους θα αναφέρω και αυτό και ας είναι ψιλοάσχετο... Αυτή η παροιμία αναφέρετε γενικά σε ανθρώπους που δεν υλοποιούν στην ζωη τους αυτά που συμβούλευαν τους υπόλοιπους θα ήθελα να τονίσω λοιπόν ότι τις συμβουλές πρέπει να τις σκεφτόμαστε ακόμα και όταν έρχονται απο ανθρώπους που δεν τις κάνουν πράξη γιατί το νόημα μιας συμβουλής είναι να δίνεται με αγάπη σε κάποιον που θέλουμε να βοηθήσουμε και οχι να το παίξουμε έξυπνοι...!