με παρακολουθούν.....

Ms imagine cup 2009

MIC2009

Μια σημαία για όλους μας...!

Χρόνια πολλά σε όλους μας γιατί η 28η Οκτωβρίου είναι μεγάλη μέρα για τον ελληνισμό που στην ουσία γιορτάζει κάτι παραπάνω από την έναρξη ενός αμυντικού πολέμου ο οποίος σε τελική ανάλυση χάθηκε και αν δεν υπήρχε η Ρωσία να σταματήσει την περιοδεία του κακόγουστου θιάσου του ΧΊΤΛΕΡ ίσως να μην θυμόμασταν καν την ύπαρξη του...! Σήμερα γιορτάζουμε την ΔΥΝΑΜΗ του ελληνισμού να αντιστέκεται μέχρι τελικής πτώσης όταν κινδυνεύει το σπίτι του και η ελευθερία του και ναι αυτό αξίζει να το γιορτάζουμε αιώνια...!



Στα πλαίσια λοιπόν αυτής της εορτής γίνονται παρελάσεις και σε κάθε παρέλαση υπάρχει ο Σημαιοφόρος από τον οποίο εμπνέομαι και σας γράφω σήμερα!!! Τα προσόντα ενός μαθητή από τα οποία κρίνετε για να μπει σημαιοφόρος είναι οι βαθμολογία του...! Χωρίς κανένας να λέει ότι την γαλανόλευκη την αξίζει βάση ηθικοπνευματικών πιστεύω αυτός ο μαθητής που διαβάζει πολύ είμαστε υποχρεωμένοι σε τέτοια θέματα να χρησιμοποιούμε αξιοκρατικά κριτήρια για να μην ακούσουμε ποτέ ότι ο τάδε και ο δίνα πήραν την σημαία με μέσον. Σήμερα λοιπόν στην παρέλαση ενός δημοτικού σχολείου σημαιοφόρος ήταν ένα παιδί με ειδικές ανάγκες το οποίο έχει πρόβλημα με τα πόδια του και είναι καθηλωμένο στο καροτσάκι. Όταν με κακή σκέψη έψαξα να βρω το προβληματικό της καταστάσεως έμαθα ότι πρόκειται για αριστούχο μαθητή και πραγματικά το άξιζε αλλά ήταν αρκετά δύσκολο να πειστεί η μητέρα του να πάρει ο μικρός την σημαία... Πόσο παράλογη να ήταν αυτή η μάνα; Γιατί να προσπαθεί το σχολείο να βοηθήσει τον μικρο και αυτή να αρνείται; Η δική μου απάντηση είναι καθόλου!!! Ένα θέμα που συζητείται τόσο πολύ στις τηλεοράσεις τα τελευταία χρόνια όπως είναι οι σημαιοφόροι των σχολείων και το αν θα πρέπει να είναι Έλληνες απαραίτητα ή όχι αν θα πρέπει να είναι έτσι η αλλιώς μου φαίνεται απόλυτα ΛΟΓΙΚΟ να προβληματίζει την μητέρα αυτού του παιδιού για το αν σε τελική ανάλυση θα βοηθούσε τον μικρό η αν θα τον έμπλεκε σε μια διαδικασία να αποδείξει σε φίλους και όχι ότι άξιζε την σημαία και δεν την πήρε επειδή τον λυπήθηκαν ή επειδή ήθελε το σχολείο να κάνει την μόστρα του.



Επειδή λοιπόν η σημαία αυτής της χώρας είναι ματωμένη και πρέπει να την κρατάνε αυτοί που πραγματικά το θέλουν και το αξίζουν και δεν μας τιμάει να κάνει τέτοιες σκέψεις καμία μάνα όταν της λένε οτι το παιδί της θα είναι σημαιοφόρος προτείνω να ακολουθήσουμε την λογική του παραλόγου και να δώσουμε μία σημαία σε όλους τους μαθητές για να ξεπροβάλουν αυτοί που θα πουν εγώ βαριέμαι ή εγω είμαι αριστερός και δεν πιστεύω σε σημαίες ή ακόμα εγω είμαι επαναστάτης του πνεύματος και ολα αυτά που γίνονται με τις παρελάσεις είναι πολύ λίγα για μένα έτσι ώστε να μείνουν ελάχιστοι γιατί σίγουρα ελάχιστοι θα μείνουν που θα παρελάσουν με την σημαία και θα την τιμήσουν όσο δεν πάει άλλο!!!

Για το καλό μου...!





Νομίζω ότι είναι ένα απο τα τραγούδια που διεκδικούν με αξιώσεις την θέση του ύμνου για αυτό το έρμο το blog που προσπαθεί να εντοπίσει την κοινή λογική της εποχής μας!!!!