με παρακολουθούν.....

Ms imagine cup 2009

MIC2009

Η δικαίωση των ΜΠΛΕ...

Την χρονία που πέρασε αυτός ο τόπος για διάφορους λόγους είδε τον λαό του να ξεσηκώνετε κατ' επανάληψιν και την χώρα να χορεύει σε ρυθμούς τρομοκρατίας -καλυπτόμενης φυσικά απο το άσυλο ιδεών των πανεπιστημίων- πολλές φορές. Είδα και το αποκορύφωμα φίλοι μου, αν θέλει ο θεός, στην θεσσαλονίκη την ώρα που όλοι γιορτάζαμε την αλλαγή του έτους κάποιοι ανώτεροι πνευματικά έβαζαν φωτιά σε κάδους, αυτοκίνητα και βιτρίνες για να κάψουν τελικά την ΣΗΜΑΙΑ της Ελλάδας. Μιάς χώρας που ο ΧΟΥΝΤΙΚΟΣ Μεταξάς αρνήθηκε να παραδώσει αλλά κανένας απο όλους αυτούς τους φιλελεύθερους και φιλοδημοκράτες που γέμισε ο τόπος δεν την αγαπάνε πραγματικά.... Σε αυτό το τέμπο λοιπόν της πυρινης ανταρσίας και της απόλυτης καταστροφής εγώ θυμήθηκα τους ΜΠΛΕ να τραγουδάνε για τα χαρακτηριστικά των δεκαετιών που πέρασαν και να συνεχίζουν με αυτην που ακολουθούσε λέγοντας "προφητικά": 

"2000 τώρα να
χρόνια γυμνά, χρόνια γυμνά
πιάνω φωτιά" 

Σκέφτηκα και εγώ με το φτωχό μου το μυαλό πόσο δίκαιο έχει αυτό το τργούδι. Πώς η γύμνια μας έχει γίνει συνήθειο και κανένας δέν ενδιαφέρεται να κρυφτέι ενω αντιθέτως κάποιοι ντυμένοι ψάχνουν να βρούν τόπο να απομονωθούν για να μην καούν μαζί με όλους εκείνους που επειδή είναι οι ίδιοι τρισάθλιοι νομίζουν οτι δικαιούντε να βασανίζουν μια ολόκληρη χώρα.

Με την ευκαιρία λοιπόν της αλλαγής του χρόνου και όλων αυτών των γεγονότων έρχομαι να απονείμω τα εύσημα στους ΜΠΛΕ γιατι εκτός απο ένα αξιόλογο ροκ συγκρότημα κατάφεραν να γίνουν και προφητικό συγκρότημα!!! 

Καλή μας χρονια φίλοι μου με τις ευχές μου για υγεία και ευημερία...!


Note: Μήν με κατηγορήσετε ότι ο μεταφράζω το τργούδι κατα το δοκούν για να ταιριάξει στην περίπτωση γιατι η συσχέτιση μού ήρθε τελείως ξαφνικά ενώ καθόμουν και σέρφαρα στο ινερνετ.


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

δυστυχώς συνέβη...και όποιος θέλει το πιστεύει

Ανώνυμος είπε...

το πρόβλημα όμως από που πηγάζει? από την πολιτεία? την δημοσιογραφία? την νοοτροπία? στο χέρι του κάθε ενός λοιπόν είναι να σώσει τον τόπο αυτόν, σταματόντας να τον βρίζει, αλλά να τον αγαπάει. γιατί όταν ένας νέος βρίζει την πατρίδα του, τι ανατροφή δίνει στα παιδιά του? και τι περιμένει από τα παιδιά του να κάνουν στο μέλλον? όταν το παιδί στην τηλεόραση παρακολουθεί τους πάντες να αμφισβητούν τα πάντα, τι του απομένει να κάνει? δεν δικαιολογώ αυτά που έγιναν, προσπαθώ να προλάβω τα άλλα που έρχονται, που δεν χρειάζεται κανένα μπλε να τα προφητεύσει. είναι στο χέρι μας