με παρακολουθούν.....

Ms imagine cup 2009

MIC2009

Καλός πολίτης!!!!



Σήμερα απολύθηκα απο τον στράτο και είμαι πλέον πολίτης σε αυτήν την χώρα έτοιμος να βγώ στην βιοπάλη και την καθημερινότητα... Με αφορμή λοιπόν το πολυπόθητο χαρτί που σήμερα πήρα και σας το παρουσιάζω με μεγάλη υπερηφάνεια θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας ορισμένες σκέψεις μου απο την εξάμηνη εμπειρία μου ως φαντάρος. 
Ξεκινώντας την στρατιωτική μου θητεία αντιμετώπισα φίλοι μου το κίνημα της αναστολής ένα κάρο παλικάρια στην βασανισμένη κύπρο προφασίζοντε ψυχιατρικούς λόγους για να αποφύγουν την θητεία και το χειρότερο είναι οτι τις πλείστες φορές αυτό γίνετε με την συγκατάθεση των γωνέων...! ΟΥΑΟΥ λοιπόν κύριοι μπαμπάδες τα παιδιά σας είναι πολύ άντρες και πάνε κάθε Σάββατο με άλλη γκόμενα αλλά δεν έχουν την μαγκιά να υπηρετήσουν!!! ΜΠΡΑΒΟ να ειστε περήφανοι για τα παλικάρια γιατί ο στρατός είναι παράλογος και εσείς μέσω των παιδιών σας αντιδράσατε!!!! Συνεχίζω λοιπόν και τι να δώ οχι απλά οι φίλοι μας "αναστολάρουν" αλλά παρουσιάζοντε και ως μάγκες δίπλα στα παιδιά που υπηρετούν και καταφέρνει ενα 5 -10% να κανει τους υπόλοιπους να στεναχωριούντε που κάνουν το σωστό....! Περιεργο αρκετά αυτο φίλοι μου και έπρεπε να μάθω τον λόγο με αποτέλεσμα να ρωτήσω ορισμένους που κλαιγόντουσαν επειδή είναι μέσα γιατί υπηρετούν. Η απαντήσεις με έκαναν να λυπάμαι!!! Ενδεικτικά και μόνο σας αναφέρω οτι άλλοι υπηρετούσαν για να δικαιουντε δουλειά στο δημόσιο, αλλοι για τον πατέρα τους και για ενα κάρο παρόμοιους λόγους και ελάχιστοι σκέφτηκαν να απαντήσουν οτι υπηρετούν στον στρατό για την πατρίδα και τους νεκρούς της. 
Δεν ισχυρίζομαι οτι ο στρατός είναι οτι πιο λογικό υπάρχει στον κόσμο γιατί πιστεύω ακράδαντα το αντίθετο καμιάς μορφής εκπαίδευση στον τρόπο που σκοτώνεις δεν είναι φυσιολογική. Παραταύτα κανένας απο εμάς δεν μπορεί να κλείσει τα μάτια στους εχθρούς και να πεί οτι αυτός ο τόπος δεν χρειάζετε ΦΥΛΑΚΙΑ,ΣΚΟΠΙΕΣ και εκπαιδευμένους στρατιώτες για να υπερασπιστούμε αυτά που με το ΑΙΜΑ τους κάποιοι κέρδισαν. 
Τελειώνοντας θα προτίνω σε όσους θα πάνε στρατό να κερδίσουν όσα παραπάνω μπορούν σε εμπειρίες διαβίωσης και συνεργασίας με τον κάθε άσχετο που θα υπηρετεί μαζί σας και να κάνουν υπομονή σε παράλογες διαταγές λοχαγών και αδικές άδειες υπέρ των βισματομένων. Γιατί τέτοιοι τύποι που θα δίνουν παράλογα deadlines ή θα απαιτούν απλήρωτες υπερωρίες και θα σας δίνουν καλοκαιρινή άδεια τον Σεπτέβρη θα βρείτε πολούς εκεί έξω και σε καμία περίπτωση δεν έχουν αποκλειστική συσχέτιση με τον στρατό....

Καλός πολίτης μου εύχομαι
    και καλο κουράγιο    
σε όσους υπηρετουν!   

5 σχόλια:

Χρήστος είπε...

Σε έναν κόσμο που οι άνθρωποι έχουν την δυνατότητα να λύνουν πολιτισμένα τις διαφορές τους, αντί να ξοδεύονται χρήματα στην εκπαίδευση και στην υγεία σπαταλούνται στην πολεμική βιομηχανία και στην εκπαίδευση να σκοτώνουμε.

Ο στρατός είναι παράλογος από κάθε πλευρά μιας και η ιδέα του εχθρού είναι κάτι που μας το βάζουν στο κεφάλι με το ζόρι. Θα μπορούσαν αντί να μας πωρώνουν με την ιστορία να μας την δίνουν ως παράδειγμα προς αποφυγή.

Εγώ θα πάω σίγουρα στρατό. Γιατί θέλω να εκπαιδευτώ ενάντια σε ηλίθιους που δεν μπορούν να λύσουν τις διαφορές μας ειρηνικά. Αν όμως ποτέ μου ζητήσουν να επιτεθώ θα είμαι ο πρώτος που θα εκτελεστεί ως λιποτάκτης.

Χρήστος είπε...

Α... και καλός πολίτης
(Άτοπο μιας και ήσουν πάντα καλός πολίτης, τώρα είσαι καλός πολίτης και εν δυνάμει στρατιώτης)

tassos_23 είπε...

Αρχικά θα ήθελα να σου ευχηθώ Καλός πολίτης και από δω και εμπρός καλή σταδιοδρομία στην πραγματική ζωή. Κατα δεύτερον συμφωνώ με τον Χρήστο για τα προλεγόμενά του. Δυστυχώς οι περισσότερες χώρες αντί να ασχολούνται με κάτι πιο υγιές και σημαντικό, όπως παιδεία, οικονομία, ασχολούνται με στρατιωτικά θέματα αγοράζοντας τα πιο εξελιγμένα όπλα για να γίνει πιο ανταγωνιστική. Πορώνει τους πατριώτες της για αυτή την ψυχρολουσία χωρίς να υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος, παρα μόνο για να καλύψουν τα δικά τους συμφέροντα. Θα μου πεις για αυτούς που θυσιάστηκαν για την πατρίδα τους για να είμαστε ελεύθεροι. Μόνο που και αυτοί δεν υπηρέτησαν ποτέ στον στρατό...Ήταν απλοί άνθρωποι δίνοντας την ψυχή τους για την πατρίδα τους, μη έχοντας κάποιον από πάνω τους να τους ζαλίζει τα παπάρια. Ήταν παλικάτια με όλη την σημασία της λέξης. Εμένα προσωπικά μου αρέσει ο στρατός, βασικά δεν τον έχω γευτεί ακόμα, αλλά και μόνο η ιδέα του με τρελαίνει. Βασικά θα ήθελα να υπηρετήσω στις ειδικές δυνάμης γιατί ειμαι λίγο ψυχάκιας αν και όλοι με βρίζουν. Βέβαια τώρα άλλαξαν οι βλέψεις μου. Θα ήθελα να πάω αεροπορία μόνο και μόνο να είμαι κοντά στον Πύργο για να μπορώ να παίζω και μπάλα. Πάντως η άποψή μου δεν αλλάζει.

Bilias 7 είπε...

Συμφωνώ οτι όλα θα ήταν καλύτερα αν τα βρίσκαμε μεταξύ μας χωρίς όπλα αλλά απο την στιγμή που ο άλλος έχει όπλα και τα διαφημίζει με παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου μας, με εισβολές στην γάζα κάποιοι άλλοι δεν μ'αρέσουν οι ουτοπίες και ζητάω απο την πατρίδα μου να είναι αξιόμαχη!!! Εγώ φίλε χρήστο σε περίπτωση επίθεσης εξαιρόντας την βόρεια Κύπρο που παρανόμως κρατάνε θα είμαι ο δεύτερος λιποτάκτης...!

Ανώνυμος είπε...

νόμιζα ότι ο στρατός στην ελλάδα και κύπρο υπάρχει για σκοπούς άμυνας, οπότε αν σας ζητηθεί ποτέ να επιτεθείτε θα είναι για να σώσετε την πατρίδα σας, αυτήν που έμεινε τουλάχιστον αφού βαλλόμαστε από παντού, και όχι για να κατακτήσετε εδάφη που δεν ανήκουν στον ελληνισμό. καλός πολίτης βασίλη